top of page

Notícies

NEXT GENERATION
 

La Biblioteca municipal de Botarell ha rebut una dotació dels Fons Europeus Next Generation per a l’adquisició de llibres per un import total de 1.500€. Aquesta subvenció s’emmarca en la línia de subvencions per a l’adquisició de llibres destinats a les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, amb càrrec als Fons Next Generation de la Unió Europea.

Amb aquest pressupost es pretén ampliar el fons actual amb la compra de novetats tant en català com en castellà. Les compres s’han destinat a materials tant per a adults com per a infants i joves.

next generation.jpg

PREMIS "ATRAPALLIBRES" I "PROTAGONISTA JOVE"

Aquest mes de gener hem començat amb les lectures dinamitzades dels premis "Atrapallibres" i "Protagonista Jove" que organitza el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil.

En el cas del premi "Atrapallibres", aquest any es celebrarà la 16a edició. La nostra biblioteca ho va proposar als alumnes de 5è i 6è de l'escola Mare de Déu de la Candela i ara mateix hi participen 13 nens i nenes amb moltes ganes de ser-ne el jurat.  Caldrà llegir els tres llibres proposat i fer-ne una valoració amb la finalitat de premiar-ne un.

En el cas del premi "Protagonista Jove", aquest any  arriba a la seva 25a edició. En aquest cas, la biblioteca es va posar en contacte amb el departament de llengua catalana de l'Institut Fontanelles i vam creure oportú fer la proposta als nens d'entre 13 i 14 anys. Ara mateix hi participen 7 nens i nenes de diferents municipis propers. Entre tots i totes decidiran quin dels tres llibres proposats per a la seva categoria s'endú el premi.

Creiem que iniciatives com aquestes afavoreixen l'acostament de la lectura als nens i nenes i també als adolescents que sovint ho veuen com una obligació i no com un enriquiment personal.

Esperem poder repetir la iniciativa en properes ocasions!

COVID-19 A LA BIBLIOTECA

Tal com ja sabeu, ens trobem davant una crisi sanitària sense precedents al nostres país i això fa que el servei de biblioteca que us oferim, i que intentem mantenir obert de totes totes, es vegi sovint afectat per les directrius que marca la Generalitat de Catalunya. 

 

Hem intentat no tancar la biblioteca més de l'obligat ja que creien que la cultura és un bé essencial a la vida diària de totes les persones i no volem que, malgrat la situació, us falti un llibre per a llegir. Per això, tan sigui venint a triar-lo a la biblioteca com demanant-lo a través del correu electrònic, us volem fer saber que seguim estant a la vostra disposició.

També us volem recordar que teniu a la vostra disposició, com a usuaris d'una biblioteca pública com la nostra, l'aplicació de l'e-biblio que us permet escollir entre un munt de títols i llegir-los al vostre mòbil, ordinador o al dispositiu que tingueu.

Us animem a seguir llegint!

BIBLIOPISCINA

En breu s'obre la Piscina Municipal de Botarell i aquest any nosaltres no hi serem.

 

La situació sanitària que estem vivint fa que s'hagin hagut de prendre algunes mesures que tot i que no ens acaben d'agradar, contribueixen a evitar possible contagis entre els usuaris que gaudeixen d'aquest servei.

Esperem poder tornar a oferir aquest servei el proper estiu. 

Aquest estiu, tret d'un petit descans, ens trobarem a la biblioteca. Us hi esperem!

NOVETATS DE SANT JORDI

El passat dia 23 de juliol, Diada de Sant Jordi, i aprofitant la gran quantitat de llibres que hi havia a la parada del carrer Major, vam aprofitar per adquirir les últimes novetat literàries així com aquells llibres que els diversos usuaris de la nostra biblioteca ens havien demanat.

Quan vulgueu podeu passar per la biblioteca a consultar aquestes novetats.

bottom of page